تاثیر شکلات

تاثیر شکلات روی مغز

شکلات تلخ یکی از منابع غنی آهن و آنتی اکسیدان می باشد که باعث تقویت مغز می شود.

مطالعه در مرکز مطالعه طولی سیراکوس توسط مریل الیاس و روی ۱۰۰۰ نفر انجام شده است: محققان تعدادی تست های شناختی را به افرادی که به ندرت یا هرگز شکلات نخورده بودند و همچنین به کسانی که حداقل یک بار در هفته شکلات می‌خورند دادند. افرادی که به طور منظم شکلات می‌خوردند، در آزمون های شناختی نمره بهتری آوردند و تمرین هایی مثل حفظ کردن شماره تلفن را با موفقیت بیشتری انجام دادند.

 

الیاس می‌گوید: «ما متوجه شدیم افرادی که حداقل یکبار در هفته شکلات می‌خوردند، از نظر شناختی بهتر عمل می‌کنند.

این مساله مهمی است و بر روی تعدادی از دامنه‌های شناختی تاثیر می‌گذارد. فایده کلیدی خوردن شکلات یکبار در هفته حافظه دیداری-فضایی، حافظه کاری، اسکن و ردیابی، استدلال انتزاعی و آزمون کوتاه وضعیت ذهنی را افزایش می‌دهد. » در حالی که به گفته محققان، مشخص نیست چه ارتباطی بین شکلات و توانایی شناختی وجود دارد اما می‌دانند که مساله خاصی در میان است.

techcrow

آنچه علم درباره شکلات می‌داند، این است که آنها سرشار از فلاونول هستند. فلاونول ها، به طور طبیعی در کاکائو وجود دارند. به نظر می‌رسد که تاثیر مثبتی روی مغز افراد داشته باشد. بسیاری تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف فلاونول می‌تواند تاثیر سن روی توانایی شناختی و حافظه را کاهش دهد.

این مطالعه ۹۰ فرد مسن را در یک دوره ۸ هفته‌ای آزمایش کرده و به طور متوسط، افرادی که میزان بالایی فلاونول مصرف کرده‌ بودند، تست ها را سریع تر انجام دادند. طبق مطالعه دیگری در سال ۲۰۱۰، فلاونول قدرت مغز را افزایش می‌دهد. به نظر می‌رسد که فلاونول، مثل قهوه و چای، جریان خون در مغز را افزایش داده و به این ترتیب، توانایی شناختی را بهبود می‌بخشد.

فلاونول قدرت مغز را افزایش می‌دهد

به گفته محققان این پژوهش، شکلات و کاکائو سرشار از فلاونوئید هستند. فلاونوئید به مفهوم وسیع تمام رنگدانه‌های گیاهی را دربر می‌گیرد.

فلاونوئیدها دارای اثرات قوی آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند که سبب کند شدن فرآیند کاهش توانایی مغز در اثر افزایش سن می‌شود.

فلاونوئیدها سبب بهبود خون رسانی به مغز شده و در افزایش حافظه و توان یادگیری نقش مهمی دارند. از مکانیسم‌های احتمالی اثرات فلاونوئیدها در کارکرد مغزی، برهم کنش آن‌ها با فرآیند‌های موثر در بقای سلول، تمایز و شکل‌گیری حافظه می‌باشد.

مزایای قدرتمندی از فلاونول های flavanols کاکائو حاصل می شود، یک ترکیب شناخته شده آن به خاطر مزایای سلامتی است.

شکلات های تیره تر نسبت به انواع شیری حاولی فلاونول های بیشتری هستند ولی شما می توانید این ترکیب را در سیب، گلابی و انگور و سایر خوراکی ها هم پیدا کنید.

به گفته سسی و فرارا، نوع خاصی از فلاونوئید flavonoid از سلامت سیستم قلبی عروقی حمایت می کند و می تواند جریان خون را به بخشی از مغز که به طور خاص توسط پیری تحت تاثیر قرار می گیرد را افزایش دهد. هر دوی این عملکردها با خوردن روزانه مقدار کمی شکلات تلخ در بدن انجام می شود ولی مراقب باشید که بیش از حد شکلات نخورید به خصوص شکلات هایی که دارای قند و مواد افزودنی هستند.

شکلات تلخ

شکلات تلخ از جمله پرطرفدارترین مواد خوراکی در سرتاسر جهان است.

شکلات تلخ، به شکلاتی گفته می‌شود که میزان کاکائو اضافه‌ شده به آن بسته به میزان ماده خشک تا ۷۵درصد رسیده و میزان شکر آن بسیار کم است;

به این معنا که اصل عمده مخلوط اولیه شکلات، کاکائوست. شکلات تلخ یا سیاه از نوع ۲۰ درصدی آغاز می‌شود. این نوع شکلات خیلی تلخ و رنگ آن هم خیلی تیره نیست. این حد تیرگی پایه شکلات است و در نمونه‌های مرغوب شکلات، نیم‌درصد به نیم درصد حد تیرگی شکلات افزایش می‌یابد تا به ۹۷ درصد می‌رسد.

شکلات تلخ نسبت به سایر شکلات ها از میزان بیشتری کاکائو بهرمند است و همین امر موجب تمایز آن نسبت به سایر فرآورده های کاکائویی شده است. کاکائو دارای فواید بسیار زیادی برای سلامت مغز انسان است. مصرف شکلات تلخ می تواند سبب پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری مغزی شود.

کاکائو تلخ، حاوی پلی فنول‌ها که آنتی اکسیدان بسیار قوی است، می‌باشد. ترکیبات فلاوونوییدی موجود در کاکائو باعث از بین بردن رادیکال‌های آزاد موجود در جریان خون شده و از بروز سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی – عروقی و تصلب شرایین جلوگیری می‌کند.

همچنین فلاوونوییدهای موجود در کاکائو تلخ باعث افزایش انعطاف پذیری دیواره عروق شده و خطر افزایش فشار خون و سکته‌های قلبی و مغزی را می‌کاهد. مطالعات نشان می‌دهد که خوردن یک تکه شکلات تلخ در روز می‌تواند فشار خون را به حالت متعادل در بیاورد.

تاثیر شکلات تلخ روی کبد چرب

بر اساس تحقیقات رفته‌رفته مشخص شد که مصرف شکلات تلخ برای افرادی که مبتلا به بیماری‌‌های کبدی هستند مثل یک مرهم عمل کرده و می‌تواند درمانی برای بیماری آن‌ها باشد.

مارک ترسز یکی از محققان دانشگاه امپریال کالج لندن در مصاحبه‌ای با رسانه‌‌های دولتی انگلستان، گفته است که بر اساس تحقیقات انجام شده روی ۲۱ بیمار کبدی، افرادی که از شکلات تلخ استفاده کرده‌اند، بیش از بیماران دیگر موفق به کنترل و تحمل درد شدند. بنابراین نتایج به دست آمده حاکی از این شد که شکلات باعث تسکین درد می‌شود.

کبد دومین عضو بزرگ در بدن انسان است و به اصطلاح مسئول رد کردن تمام مواد غذایی و نوشیدنی مصرف شده از صافی است. در واقع کبد فاکتورهای مضر مواد غذایی را گرفته و آنها را به صورتی بدون ضرر وارد سیستم‌های دیگر بدن می‌کند. این عضو از بدن به طور طبیعی خود را توسط سلول‌هایی، ترمیم و پاکسازی می‌کند اما اگر فاکتورهای منفی وارد کبد شوند، در این امر اختلال ایجاد کرده و مانع از عملکرد درست این عضو از بدن می‌شوند.

همان طور که می‌دانید، وجود چربی در کبد هر انسانی طبیعی است اما اگر کبدی دارای ۵ تا ۱۰ درصد چربی باشد کبد چرب نامیده می‌شود.

«کبد چرب» مشکلی است که با اشتباهات غذایی ایجاد می‌شود و متاسفانه ۴۰ درصد از مردم ایران مبتلا به آن هستند و عوارض شدیدی برای اعضای بدن ایجاد می‌کند.

در واقع این بیماری می‌تواند یک موقعیت مخرب را در بدن ایجاد کند که از علائم و نشانه‌های آن می‌توان به خستگی و بی‌حالی، کاهش وزن و اشتها، تهوع، ضعف عمومی و درد شکم اشاره کرد.

ممکن است شما دوست داشته باشید بیشتر از نویسنده

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.